Futureland

Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven. Maak met de FutureFlightExperience een geweldige 3D-trip door het nieuwe havengebied: scheer langs hoge kranen of maak een glijvlucht naar een passerende containerreus. Ontdek zelf het land en de haven van de toekomst.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur

Zaterdag en maandag gesloten, tenzij anders vermeld.
Elke zondag start om 13.15 uur een gratis presentatie die vrij is bij te wonen, aanmelden is niet nodig.

Meer weten

Historisch Museum Den Briel

Het Historisch Museum Den Briel Maarten Harpertszn. Tromp (voorheen Trompmuseum) werd –mede naar aanleiding van de omvangrijke schenking van ruim 1400, kostbare kunsthistorische prenten door mecenas Alexander Verhuell aan de stad Brielle- in 1912 door de gemeente Brielle opgericht als “Stedelijk Museum”. Sindsdien maakt het museum deel uit van de gemeentelijke organisatie, thans als afdeling van de sector samenleving.

Het museum is gevestigd in twee monumentale gebouwen: de voormalige stadsgevangenis en Waag, gebouwd in 1623 door stadstimmerman Maarten Cornelis Payese.
De toegang van het museum vormt het statige stadhuis aan de Markt 1, waarvan de voorgevel in 1791 werd gebouwd door Johannes van Westenhout.

Meer weten

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Zondag 13.00-17.00 uur
Maandag Gesloten

 

Museum In den Halven Maen

Museum in den Halven Maen is het kleinste museum op Voorne-Putten (Zuid- Holland). Er is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding. Onze verzameling is ondergebracht in een kruidenierswinkel, cafeetje, pleintje, hoedenzolder en een ouderwetsche oudhollandsche schnoepwinckel.

Openingstijden:

Ons museum gaat in 2020 niet open.

Wij hopen volgend jaar (2021) weer vrolijk verder te gaan.

De 2e hands hoek is elke dag (bij normaal weer) geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer weten

Biber Bunker

De Biberbunker is een historisch monument en ligt in de duinen van Oostvoorne, vlakbij het Agathahuis.
De bunker is een herinnering aan de 2e Wereldoorlog en was bijzondere bunker in Nederland, een bunker die een belangrijke rol speelde in het luchtverdedigingssysteem van nazi-Duitsland.
Welke rol dit is geweest hoort u bij een 3½ uur lange rondleiding, volgens de vele bezoekers die u voorgingen meer als de moeite waard.

Meer weten

Openluchtmuseum De Duinhuisjes

Het museum is i.v.m. Covid-19 gesloten in 2020.

In het duingebied van Voorne stonden ooit typische duinboerderijtjes, die deel uitmaakten van het prachtige landschap.
De Historische Vereniging Westelijk Voorne heeft drie duinhuisjes gered van de ondergang en verplaatst naar het Openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje.
Hier zijn ze verenigd met het bestaande duinhuisje Duinstraat en in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd.

Het openluchtmuseum is elk weekend geopend van 7 april 2012 tot en met 21 oktober 2012 van 13.30 uur tot 16.30 uur, tevens op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Gedurende de maanden juni, juli en augustus ook op de woensdagmiddag, in oktober alleen de zondag.
De entree bedraagt € 2,00 per persoon.

Meer weten

De Stenen Baak

Openingstijden Stenen Baak

Zaterdag en zondag 13.00-16.00 uur

Vanaf zaterdag 6 juni is de Stenen Baak weer toegankelijk voor publiek. Het is wel noodzakelijk van te voren een toegangsbewijs te reserveren.
Bij zware regen en/of wind is de toren niet toegankelijk.

Meer weten

Happen en Trappen

Rondje Voorne – 45 km.

Zandstranden, stuifduinen en een prachtig polderlandschap wisselen elkaar af.
Al fietsend krijgt het verleden een gezicht in sfeervolle vestingstadjes.
Veelzijdig Voorne staat voor Happen en Trappen met een overvloed aan rust en ruimte…

Meer weten